Възникнала е неочаквано
критична ситуация,

беда която засяга всички нас, които малко или много сме свързани
с болестта рак и нейното
резултатно лечение.

Съвети на Н. Шевченко
за разрешаване
на критическата ситуация.

 

  

 

Шевченко добавя: "Заводите, които добавят рапицово масло в слънчогледовото и го продават под вид на слънчогледово, извършват чудовищно престъпление - тъй като рапичното масло, както е описано в справочниците, съдържа 56÷65% ерукова мастна киселина, която при високи дози на използване на рапичното масло в храната влияе лошо на сърдечно-съдовата система. Приблизително същото количество от тази вредна ерукова мастна киселина се съдържа в синапеното масло, което сега също се появи на пазара. За това че рапицовото масло не е подходящо за лечение, е написано в моята методика в края на главата 'За избора на олиото и водката'."

Моменталното разслояване на сместа може да бъде, но не винаги е, индикация за фалшифициране на маслото: "разслоява се сместа от истинска 40% водка и масло, в което има много разбъркана утайка, други мазнини (утайката и всички прибавени към слънчогледовото масло други мазнини, включително и всяко растително масло, изменят плътността на маслото, и в крайна сметка разликата на плътността на маслото и водката става по-голяма от допустимите предели).

Така че не трябва да се разклаща и да се разбърква с олиото утайката от дъното на бутилката. Самото съществуване на такава утайка в бутилката с масло за нищо лошо не говори и не се забранява. Ако маслото е "очистено" по-малко, то в него утайката пада по-бързо.

Ако маслото и водката са подбрани правилно и премесени добре, то тяхната смес ще започне ЗАБЕЛЕЖИМО да се разслоява отново на масло и водка не по-рано от половин час. Лечебните свойства на такава смес ще бъдат по-високи, и тя ще бъде по-лесна за пиене."

Относно това как да проверите с точност съдържанието на линолова киселина Шевченко казва:

"За надежден лечебен процес
трябва постоянно да се следи за точното съдържание на линолова мастна киселина в закупуваното слънчогледово масло.
И, ако в прилаганото за лечение масло се наблюдава силно снижаване на количеството на линоловата киселина - трябва незабавно да се преминава на други марки слънчогледово масло с по-високото й съдържание.

По-рано, аз предлагах да се проверява количеството на линоловата полиненаситена мастна киселина в различните марки нерафинирано слънчогледово масло с метода на едновременното им замразяване и последващо размразяване в домашен хладилник, в който може да бъде постигната във фризера температура под -20 ° C. За това в кое масло линоловата киселина е повече и в кое по-малко се предагаше да се съди по температурата на застиване (пълната загуба на способността да текат), а след това - по скоростта на тяхното разтопяване (обратно втечняване).

Обаче, след анализ на всички проведени от хората и от мен експерименти с най-различни марки слънчогледово масло, е необходимо да се отбележи ниската точност на този метод, трудността на изпълнението му от обикновен човек в обикновен хладилник, а при много високо съдържание на линолова киселина в маслата – на нестабилността и противоречивостта на резултатите.

Има по-точни методи. Те са изброени по-долу. Но те са трудно достъпни.
За тези, за които другите методи са недостъпни, най-прост ще бъде
методът, чрез определяне на точката на замръзване на маслата.
Този метод е представен в края. А най-напред ще изброим по-точните методи:

Най-точен метод - е
определяне на състава на мастните киселини на олиото
чрез газова хроматография
.
Този метод е много прецизен, точността на анализа достига до стотни от процента на съдържанието в маслото на една или друга мастна киселина. Недостатъка му е - високата му цена (анализ на една проба на олио струва повече от 1500 рубли), невъзможността да се проведе опита извън лабораторията, дългия срок за провеждане на анализа - в течение на няколко дни.
 
Съдържанието в слънчогледовото масло на натурален витамин Е обикновено съответства на съдържанието на линолова киселина: колкото повече в маслото е тази киселина, толкова повече в него е и D-алфа-токоферола (витамин Е).
И трите проверени марки масло ПОДХОЖДАТ за лечение по моя метод, степента на предпочитане на олиото за лечение е равна на това доколко съдържанието на линолова киселина в маслото надвишава нивото от 50%.

Но има и друг метод за определяне на съдържанието на линолова мастна киселина в слънчогледовото масло, далеч по-прост, бърз и сравнително евтин, и в същото време достатъчно точен.
РЕФРАКТОМЕТЪР.

Практиката досега е показала следното:
 

 

 
 
 

 
Съвети на Шевченко
за разрешаване
на критическата ситуация.

  

 
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ –
КАК да обединим усилия и съвместно да действаме
за да преодолеем тази кризисна ситуация
.
 

 
 

Ако имате ПРЕДЛОЖЕНИЯ,

идеи, които искате да споделите, или въпроси
- свържете се с нас:
Contact Us   

 
   | Terms Of Service |

Copyright © 2012 All Rights Reserved.
 

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape